ADOPTEER EEN OLIJFBOOM EN GENIET VAN ONZE ECOLOGISCHE EXTRA VIRGEN OLIJFOLIE

Adopteer een olijfboom

Toen we onze boerderij kochten was onze droom niet alleen om een ecologisch verantwoorde B&B te starten, maar ook om een klein stukje aarde te verbeteren, te verduurzamen en een waardige plaats terug te geven aan de natuur en de generaties na ons. En daar zijn we druk mee!

Onze olijvenboomgaard is 16 hectaren groot. Alle olijfbomen zijn van de soort Arbequina, een variant typisch voor deze streek. De Arbequina is een kleine olijfsoort, die een zachte, fruitige olie geeft. 
De hele boomgaard wordt op Ecologische Manier gehouden, aangevuld met technieken uit de Regeneratieve Landbouw. Dat betekent dat:
– bodemzorg de basis is.
– we geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken.
– we de bodem begroeid houden, waardoor de waterhuishouding en de biodiversiteit verbetert.
we geen kunstmest gebruiken, alleen dierlijke mest van een lokale kippenboer en compost.
– we actieve micro-organismen gebruiken om de bodem te verbeteren en de bomen te beschermen tegen ziektes.
– we niet ploegen, om  te voorkomen dat de in de grond opgeslagen CO2 “ontsnapt”
– we al het groene afval uit de siertuin van de B&B, als organisch materiaal storten in de boomgaard.
– we het snoeiafval niet verbranden, maar vermalen en laten liggen in de boomgaard.
– we gebruik maken van zonne-energie voor onze waterpompen.

In oktober en november worden de olijven geplukt. We brengen elke dag de oogst naar de molen. Daar worden ze koud geperst. 
Onze olie is Extra Virgin olijfolie . Om olie Extra Virgin te mogen noemen, moet de zuurgraad minder zijn dan 0,8 graden. Virgin olijfolie heeft een zuurgraad van maximaal 2,0 graden.  De zuurgraad is het gewicht van vrije vetzuren in de totale hoeveelheid olie. In het algemeen geldt: hoe lager de zuurgraad, hoe beter de olie. Onze olie heeft een zuurgraad van minder dan 0,2 graden.

Wil je bijdragen aan de verduurzaming van de landbouw, of wil je je eigen kleine plekje onder de zon adopteren of een geweldig en gezond cadeau aan iemand geven, adopteer dan een van onze olijfbomen. Dan ontvang je 10 gepersonaliseerde blikjes (H)eerlijke Ecologische olijfolie uit onze boomgaard, een adoptiecertificaat en meer. 

 

Wat krijgt je bij adoptie?

Als je een olijfboom adopteert krijg je:

  • Tien halve liters overheerlijke, exclusieve, extra virgin Arbequina olijfolie afkomstig uit de boomgaard van Montbrió Belvedere. Deze olie wordt koud geperst en direct daarna gebotteld, vervoerd naar Nederland en bij je afgeleverd. Dit betekent dat je uiterlijk 3 weken na de oogst al je eigen ecologische olijfolie in huis hebt. Verser kan niet!
  • De olie wordt geleverd in zilverkleurige blikjes. Doordat er in de blikjes geen licht kan doordringen, blijft de olie langer vers. De blikjes zijn zeer decoratief en een leuk cadeau.
  • Een adoptiecertificaat.
  • Op de achterkant van elk blikje de naam van je boom.
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan de jaarlijkse olijvenoogst in november of december. 


Meer weten? Check onze website: www.adopteereenolijfboom.es.

Het adopteren van een olijfboom kost 120 € plus verzendkosten voor de olijfolie. 

Als je een olijfboom wilt adopteren vul dan onderstaand contactformulier in of bel of whatsapp ons op +34633615215. Mailen kan natuurlijk ook: montbriobelvedere@gmail.com.