Top 5 bezienswaardigheden in Cambrils

Gelegen aan de ‘gouden kusten’ van de Costa Dorada, is Cambrils een charmante kustplaats die bekend staat om zijn prachtige stranden, heerlijke gastronomie en rijke geschiedenis. Deze pittoreske havenstad, met zijn ontspannen sfeer en culturele schatten, is een perfecte bestemming voor zowel strandliefhebbers als avontuurlijke reizigers. Van de zonovergoten stranden tot de historische monumenten, Cambrils biedt een unieke mix van ontspanning en verkenning. Dit zijn de top 5 bezienswaardigheden in Cambrils:

1. De Oude Haven (Puerto Viejo) 

Het hart van Cambrils is ongetwijfeld de oude haven. Deze historische haven, vol met kleurrijke vissersboten en omringd door sfeervolle restaurants, biedt een authentieke kijk in het maritieme leven van de stad. Een wandeling langs de haven biedt een prachtig uitzicht en de kans om de lokale vissers in actie te zien.

2. Parc Samà

Een bezoek aan Parc Samà is als een reis naar een andere wereld. Deze botanische tuin, ontworpen in de 19e eeuw, is een romantische mix van flora, fauna en architecturale schoonheid. Met zijn sierlijke bruggen, watervallen en een diversiteit aan planten en dieren, is Parc Samà een oase van rust.

3. Castell de Vilafortuny

Dit indrukwekkende kasteel, gelegen tussen Cambrils en Salou, is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Hoewel het kasteel privébezit is en niet volledig toegankelijk voor het publiek, biedt de buitenkant een fascinerend zicht en een perfecte achtergrond voor foto’s.

4. Passeig Marítim

De boulevard van Cambrils, Passeig Marítim, is de levensader van de stad. Deze levendige promenade, die zich uitstrekt langs de kustlijn, is perfect voor een ontspannen wandeling, fietstocht of om te genieten van de zonsondergang. Langs de weg vind je tal van winkels, cafés en restaurants.

5. Torre del Puerto

Deze historische toren, gebouwd in de 17e eeuw, diende oorspronkelijk ter verdediging tegen piratenaanvallen. Tegenwoordig is de Torre del Puerto een iconisch symbool van Cambrils en biedt het een uniek inzicht in de geschiedenis van de stad. Een bezoek aan deze toren is een must voor geschiedenisliefhebbers.

Cambrils is een stad die verrast en betovert. Of je nu komt voor de stranden, de geschiedenis, de natuur of de gastronomie, deze kustplaats zal je hart veroveren met zijn diversiteit en schoonheid. Elk van deze top bezienswaardigheden draagt bij aan de unieke charme van Cambrils, waardoor het een onvergetelijke bestemming is aan de Costa Dorada.