Ga naar hoofdinhoud
+34 633 615 215 info@montbriobelvedere.com

Mas Montbrió Belvedere verkoopt biologische Extra Virgin  olijfolie van onze eigen bomen van onze duurzame boomgaard. 

Onze olijfolie, komt van Arbequina olijven, verbouwd en geoogst met veel liefde en passie, waarbij we de volgende uitgangspunten hanteren:

  • Bodemzorg is de basis. Biologische landbouw beschermt de bodem tegen erosie, vervuiling en verzuring.
  • We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen.  Giftige chemische pesticiden zijn een onnodig gevaar voor mens en natuur. Zo leveren veel bestrijdingsmiddelen risico’s op voor bijen, andere bestuivers en insecten waardoor de biodiversiteit verdwijnt.
  • We gebruiken geen onkruidverdelgers. Het onkruid wordt, indien noodzakelijk omdat het de boom hindert in groei of omdat het teveel water vraagt, met de hand verwijderd.
  • We gebruiken geen kunstmest, alleen dierlijke mest, van een lokale kippenhouderij, en compost.
  • We houden de bodem begroeid, waardoor de waterhuishouding en de biodiversiteit verbetert.
  • We transporteren de olijven naar de molen op de dag dat ze geoogst zijn. Dit komt de smaak en de kwaliteit van de olie ten goede.
  • De olijven worden koud geperst en de olie heeft een zuurgraad van minder dan 0,2 graden. De zuurgraad is het gewicht aan vrije vetzuren in de totale hoeveelheid olie.  Het zou eigenlijk uitgedrukt moeten worden in een percentage (%), maar om een ongekende reden wordt hij altijd weergegeven in graden (º). In het algemeen geldt: hoe lager de zuurgraad,, hoe beter de olie. Om olie Extra Vgin te mogen noemen, moet de zuurgraad minder zijn dan 0,8 graden. Virgin olijfolie heeft een zuurgraad van maximaal 2 graden.

De olie is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen van  500ml, 2 liter en 5 liter. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.

 

 

U kunt ook een van onze olijfbomen bomen adopteren. Een  prachtig kado bij een bruiloft, ter gelegenheid van een geboorte, voor klanten of voor uzelf. Het is voortreffelijke olie en bovendien  personaliseren we dan de blikjes met de door u gekozen naam van de boom.   

 

Toont alle 5 resultaten

Back To Top