skip to Main Content
+34 633 615 215 info@montbriobelvedere.com

Cambrils, een charmant vissersdorp

Cambrils is een idyllisch vissersdorp met zo’n 35.000 inwoners, 115km ten zuiden van Barcelona aan de Costa Dorada. Cambrils kenmerkt zich door zijn heerlijke klimaat, ook in de winter, zijn gezellige sfeer, mooie stranden en zijn gastronomische kwaliteiten. 


Het oude centrum met haar smalle straatjes en kleine winkeltjes is absoluut een bezoek waard. Iedere woensdag vindt daar de weekmarkt plaats met een uitgebreid aanbod van groente, fruit, kleding en huishoudelijke artikelen.
Cambrils heeft 9 kilometer goudgele en schoon zandstrand waar het heerlijk genieten is van het Middellandse Zeeklimaat en verschillende watersportmogelijkheden. En wilt u naast de stranden in Cambrils nog meer stranden bezoeken aan de Costa Dorada dan geeft Reischeck, u hier een aantal tips.

Behalve strand is Cambrils ook bekend om zijn goede restaurants. Cambrils wordt ook wel de culinaire hoofdstad van de Costa Dorada genoemd. Het heeft meer dan 150 restaurants, waarvan 2 met een Michelinster. Cambrils is ook bekend om zijn informele restaurants op het strand: de “chiringuitos”, waar u heerlijk eet in een romantische setting.

Tarragona

De stad Tarragona, ligt op 25 km van onze Masia en is beroemd om zijn Romeinse verleden. De stadsmuren, de indrukwekkende kathedraal, het Romeinse amfitheater en het “Balcon Mediterraneo” aan het einde van de Rambla met een prachtig uitzicht over de kust van Tarragona is een bezoek meer dan waard.

Reus

De gezellige stad Reus ligt op 14 km van de Mas. Het is de geboortestad van Antoni Gaudí, de architect van onder andere de Sagrada Familia in Barcelona. Het prachtige Gaudí museum en het daartegenover gelegen Casa Navàs is absoluut de moeite waard. Daar begint ook architectuurroute langs de vele modernistische gebouwen van de stad. Verder is Reus een heerlijke stad om te winkelen en uitgebreid te lunchen. De wekelijkse markt op maandag en zaterdag is beroemd.

Overige bezienswaardigheden in de buurt van onze Mas

Mont-Roig del Camp, op 8 kilometer, is het dorp waar de Spaanse kunstenaar Joan Miró in de zomermaanden verbleef. Hij heeft daar vele jaren gewerkt en inspiratie opgedaan. Zijn voormalig woonhuis en atelier, Finca Mas Miró, is sinds kort open voor bezoekers. Aan de andere kant van het dorp, op 294 meter hoogte, ligt het klooster la Mare de Déu de la Roca, dat dateert uit het jaar 1230. U heeft een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Op 10 kilometer van onze Mas vindt u het kasteel Monestir d’Escornalbou. U kunt het kasteel bezoeken met een gids en genieten van de indrukwekkende vergezichten die bijna de hele kust beslaan. Op heldere dagen kunt u Mallorca zien liggen.

In Espluga de Francolí op ongeveer 1 uur rijden van de Mas, vindt u een groot agrarisch museum, kunt u onder begeleiding verschillende grotten bezoeken, en leren hoe brandewijn gemaakt wordt in de gerestaureerde distilleerderij Fassino Balenyà.

Op 2,5 kilometer van Espluga de Francolí vindt u het imposante klooster van Poblet, het grootste bewoonde cisterciënzer klooster in Europa. In 1991 werd het door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Montblanc is een kleine, Middeleeuwse stad in de bergen. Het heeft goed bewaarde Middeleeuwse stadsmuren en diverse kerken en gebouwen die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Montblanc ligt op circa 45 minuten van onze Mas.

De beroemde Ebro delta met zijn prachtige natuurgebieden, rijstvelden en stranden ligt op ongeveer 45 minuten rijden is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars.

Het wijngebied de Priorat ligt op circa 40 minuten rijden, via een bochtige route door de bergen. Priorat is bekend is om zijn uitstekende wijnen. Er zijn diverse wijngaarden te bezoeken en bij de meesten daarvan kunt u ook wijnproeven. Priorat ligt aan de voet van de bergketen Montsant, een prachtig natuurgebied.

In het noorden van de Priorat streek ligt Siurana, een kleine vestingstad, spectaculair gelegen op een hoge rots. U bereikt het piepkleine dorpje via een bochtige weg door de bergen. Eenmaal boven is het genieten van een adembenemend uitzicht op de heuvels rondom, het stuwmeer en het Montsant bergmassief. Dit is een geliefde plek voor klimmers en wandelaars.

Deze video’s geven een mooi beeld van het prachtige natuurgebied Montsant, de Priorat en Siurana: https://vimeo.com/242571276en https://vimeo.com/179666051

El Penedès is de streek waar de Spaanse Cava wordt geproduceerd. U kunt hier de verschillende cava-kelders bezoeken, waarvan enkele zeer imposant zijn zoals die van Freixenet in Sant Sadurni d’Anoia.. El Penedès ligt circa 50 minuten rijden van de Mas.

De Mas ligt vlakbij Montbrió del Camp (1,5km), een gezellig dorpje met een van de grootste thermale baden van Europa en een klein wijnmuseum.

Bijna naast de Mas ligt het romantische park Parc Samà, met een meertje, grotten, een grote volière, hertjes, uitkijktoren en een klein cafeetje is het ideaal voor een picknick of om te wandelen met kinderen.

En dan is er natuurlijk nog het beroemde pretpark Portaventura World, met Ferrariland. Het is het grootste pretpark van Zuid-Europa, gesticht door Universal Studios. Portaventura ligt in Salou op 15km van onze Mas.

Back To Top