+34 977 26 93 20 info@montbriobelvedere.com

Zestig procent minder energieverbruik dan vergelijkbare accommodaties, zonder daarbij aan comfort in te boeten!

De hele Mas wordt verwarmd en gekoeld met gebruik van geothermische energie (aardwarmte). Ook het water wordt op de deze manier verwarmd. Elektriciteit wekken we op met behulp van zonnepanelen. En het zwembadwater verwarmen we met behulp van een speciale zonne-energie installatie.

Hierdoor verbruikt de Mas 60% minder energie dan vergelijkbare accommodaties, zonder daarbij comfort in te boeten!

Op het terrein bevindt zich verder een natuurlijke bron, die de complete watervoorziening van de Mas voor haar rekening neemt. Daarnaast is er een biologische zuiveringsinstallatie aangelegd die het afvalwater reinigt en omzet in water dat gebruikt wordt voor de olijfboomgaard. Het regenwater en het condenswater van de air conditioning vangen we op in een groot waterbasin en gebruiken we voor de beregening van de tuin.

Nagenoeg al onze verlichting is led en we recyclen al ons afval.

Na de verbouwing hebben we meer dan 100 bomen geplant ter compensatie van onze CO2 uitstoot.

Van de Spaanse energiemaatschappij Endesa ontvingen wij in november 2016 het energielabel A+++.

In November 2014 ontvingen we van Tripadvisor, na een uitgebreide audit door Canadese en Amerikaanse auditors, de award `Silver Greenleader`. Met deze award erkent Tripadvisor dat we een ecologische accommodatie zijn. In de provincie Tarragona zijn slechts vijf (!) hotels door Tripadvisor als Greenleader aangemerkt.

Wij zijn er trots op u een duurzame, milieuvriendelijke accommodatie te kunnen bieden!